Group Adventure in the Wild

7 dagen

"Een super avontuurlijk programma voor groepen!"

Dalarna Outdoor AB – Zweeds Boshuisje

 

Ben jij in voor een onvergetelijke avontuurlijke week in de ongerepte wildernis van Zweden met een groep vrienden, familie of andere relaties?

Verblijf dan een hele week met ons op unieke plekken in de prachtige Zweedse natuur, ontdek meer over de natuur en het wild, en leer hoe je kan overleven!

Overnachten in een stoere Boomhut, een traditioneel gebouwde Jachthut of gezellige Zweedse stuga aan een klein mooi meertje, in een natuurlijke zelfgebouwde shelter en in een traditionele oude Zweedse hut midden in de bossen.

Maak op deze avontuurlijke manier kennis met basis van survival! Onze instructeur geeft verschillende uitdagende workshops, zoals 'Finding Your Way in the Wilderness', 'Primitive Fire' en 'Wilderness Shelter', hoe bouw je een kamp in de natuur, en daarnaast gaan we op zoek naar voedsel en op zoek naar de sporen van de wilde dieren!

Je gaat met je groep, onder begeleiding van onze instructeur, hiken door het uitgestrekte territorium van onder andere wolven, bevers, elanden, lynxen, veelvraat en beren. Hopelijk spotten we ze!

Daarnaast is er regelmatig een verhoogde kans op het Noorderlicht, dus wie weet heb je het geluk om dit mooie schouwspel te mogen bewonderen!

Ontdek op welke verschillende manieren de natuur je voorziet!

De natuur zit vol verrassingen en uitdagingen!

Wij bieden onder andere:

 

 • twee overnachtingen in een stoere Boomhut, een gezellige Zweedse stuga, of een traditioneel gebouwde Jachthut van Zweeds Boshuisje.
 • een Zweedse Fika en een lekkere avondmaaltijd op de dag van aankomst, verzorgd door Zweeds Boshuisje.
 • een lekker ontbijt de eerste morgen, verzorgd door Zweeds Boshuisje.
 • foodbags en snacks gedurende de hike en survival tocht.
 • twee overnachtingen in een traditionele oude Zweedse hut midden in de wildernis van Zweden.
 • verschillende geïntegreerde workshops zoals; Leren navigeren met behulp van kaart, kompas en GPS. Het bouwen van een natuurlijke shelter en de verschillende technieken. Het starten van een vuur met verschillende materialen uit de natuur en de verschillende technieken. Op zoek naar voedsel in de natuur! Het bouwen van een kamp in de natuur.
 • de kans om wild vlees van onze locals van de grill te proeven in het bos!
 • de lekkere laatste avondmaaltijd, verzorgd door Zweeds Boshuisje.
 • het nuttigen van een lekker drankje in de 'Slogbod' bij het kampvuur aan het meer.
 • het ontbijt op de dag van vertrek, verzorgd door Zweeds Boshuisje.
 • een heel leuk Survival cadeau ter herinnering aan deze avontuurlijke week met Dalarna Outdoor!

Dag 1

Dag van aankomst:

 • Aankomst op locatie waar de eigenaren van Zweeds Boshuisje je verwelkomen en je begeleiden naar je accomodatie.
 • Ontmoeting met de instructeur(s) van Dalarna Outdoor.
 • Doornemen van de planning voor de komende week in de 'Slogbod' (uitkijkhut) aan het meer, onder het genot van een Zweedse Fika.
 • Uitgebreide materialen check.
 • Overhandigen van de foodbags en eventueel gehuurd materiaal door onze instructeur.

 

Avond:

- Een smakelijke avondmaaltijd wordt voor je bereid door Zweeds Boshuisje!

- Daarna is er tijd voor jezelf om bij te komen van de trip en het verzamelen van energie voor de komende avontuurlijke tocht!

 

Dag 2

Ochtend:

 • Begin de dag met een smakelijk ontbijt, verzorgd door Zweeds Boshuisje!
 • Onze instructeur zal instructies geven over Veiligheid en Noodsituaties voor aanvang van de tocht. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn in deze omgeving!
 • Laatste korte materialen check.
 • Aanvang van de tocht door de wildernis, onder begeleiding van onze instructeur van Dalarna Outdoor.

 

Hike en Survival

We gaan wandelen richting een Zweedse hut in de bossen waar we de aankomende nacht gaan doorbrengen. Tijdens de tocht zal onze instructeur jullie veel gaan vertellen over de omgeving en de verschillende prachtige landschappen. Daarnaast zal hij ook instructies geven over wat je moet doen als je onverwacht wilde dieren tegenkomt, zoals elanden of beren. Het is belangrijk om kalm te blijven en om te weten wat je in dit soort situaties moet doen!

Na aankomst bij de Zweedse hut zullen we een gezellig vuurtje gaan maken. Welke eventueel de hele nacht moet worden aangehouden afhankelijk van de weersomstandigheden.

’s Avonds bereiden we een maaltijd voor onszelf met de foodbags die je hebt gekregen van onze instructeur.

De rest van de avond hebben we qualitytime met de groep bij het kampvuur!

 

Dag 3

Nadat we ons ontbijt hebben klaargemaakt en genuttigd gaat onze instructeur je meer vertellen over hoe je navigeert door de wildernis met behulp van de kaart, kompas en GPS.

Hierna gaan we de tocht vervolgen en wordt je uitgedaagd om zelf te navigeren naar het volgende punt waar we onze eigen natuurlijke shelters gaan bouwen.

Onze instructeur gaat je verschillende technieken laten zien die je kan gebruiken waarna je je eigen shelter gaat bouwen. En natuurlijk gaan we er vannacht in slapen!

Aansluitend zal onze instructeur je leren hoe je een eigen kamp opzet en waar je aan moet denken als het gaat om kamphygiëne.

We hebben regelmatig een verhoogde kans op het zien van Noorderlicht in deze omgeving. Hopelijk hebben we geluk en mogen we het schouwspel vanuit onze shelters bewonderen!

 

Dag 4

Vandaag zal onze instructeur je begeleiden door de directe omgeving van ons kamp.

Hij zal je laten zien op welke vele manieren de natuur ons voorziet in wat we nodig hebben en we gaan op zoek naar brandbare materialen om een vuur mee te starten. Er zijn namelijk vele verschillende soorten tondel te vinden in het bos.

Als we terug zijn in ons kamp gaat onze instructeur verschillende technieken demonstreren om een vuur te starten, een van de belangrijkste vaardigheden van survival!

Hierna ga je zelf een poging wagen met je eigen verzamelde brandbare materialen.

En daarna er lekker van genieten!

Ook vannacht slapen we in het kamp. Hopelijk kunnen we de nachtelijke activiteiten horen van onder andere de uilen en wolven! Dat geeft het buiten slapen een nog intensere beleving!

 

Dag 5

Vandaag gaan we terug navigeren naar de Zweedse hut waar we de eerste nacht in hebben geslapen.

Tijdens deze tocht gaan we op zoek naar voedsel. Zelfs in de winterperiode kan je in deze omgeving voedsel in het bos vinden. De kunst is alleen om te weten wáár je moet zoeken.

Als we genoeg hebben gevonden gaan we proberen er een kleine geïmproviseerde maaltijd van te bereiden.

Het geeft een trots en voldaan gevoel als je jezelf kunt voorzien van beschutting, warmte en voedsel, met materialen direct uit de natuur!

Maar, we gaan niet alleen het voedsel uit het bos proeven! We gaan ook wild vlees van onze locals bereiden op de grill in het bos! Bijvoorbeeld het vlees van een ree of eland afhankelijk van wat er op dat moment te verkrijgen is.

We hebben een laatste gezellige avond in de Zweedse hut, onder het genot van een lekker vuurtje en een gevulde maag!

 

Dag 6

Vandaag wandelen we terug richting het terrein van Zweeds Boshuisje waar een comfortabel huisje en bed op je wacht!

Wanneer we terug zijn op locatie is er de gelegenheid om lekker te douchen! Dat waardeer je enorm na zo’n tocht door de wildernis! Na deze lekkere verfrissing wordt er een lekkere avondmaaltijd voor je bereid door Zweedse Boshuisje en aansluitend ’s avonds een lekker drankje bij het kampvuur, genietend van de mooie omgeving!

 

Dag 7

Ochtend:

- Na een hopelijk goede comfortabele nachtrust wordt er een ontbijt voor je bereid door Zweeds Boshuisje.

- We evalueren hoe de week is verlopen en hoe iedereen het heeft ervaren. Daarna sluiten we de week af en krijg je een leuk cadeau van Dalarna Outdoor ter herinnering aan dit avontuur!

- Aanvang terugreis.

Prijs indicatie op basis van 6 personen:

SEK 6.900,- per persoon incl BTW

INFORMATIE

OF BOEKEN

Deelnemers:

Minimaal 2 deelnemers.

Voor dit programma is het belangrijk dat je over een goede basisconditie beschikt.

 

Beschikbaarheid:

Dit programma is het hele jaar door beschikbaar.

Echter bestaat er de mogelijkheid dat wij, in overeenstemming met de deelnemers, het programma aanpassen indien er sprake is van extreme weersomstandigheden.

Dalarna Outdoor AB

GPS coördinaten

N 60°32'9.5", E 14°20'50.3"

N 60°32.185", E 14°20.839"

Morn 9

SE-780 51 Dala Järna

Sweden

+46 (0) 76 779 01 07

info@dalarna-outdoor.com