Ons Team

"Onze instructeurs zijn professioneel, ervaren en heel gemotiveerd!"

Het Team van Dalarna Outdoor

 

Dalarna Outdoor heeft een groot netwerk in de buitensportwereld en werkt samen met een aantal gedreven instructeurs. Onze teamleden voldoen aan alle eisen die Dalarna Outdoor aan hen stelt. Onze instructeurs zijn professioneel, ervaren en heel gemotiveerd. Ze hebben dan ook een gedegen opleiding en zijn tevens in het bezit van minimaal een Wildernis First Aid, waarmee zij eerste hulp kunnen verlenen in afgelegen gebieden.

Hierdoor kunnen wij onze deelnemers een breed spectrum van kennis en ervaring aanbieden.

 

Met trots stelt Dalarna Outdoor dan ook zijn teamleden voor:

Dennis Daselaar

 

Functie binnen Dalarna Outdoor:

Oprichter en hoofdinstructeur

 

Relevante opleidingen:

Outdoor instructeur met specialisatie in Hike en Survival vaardigheden

(H&S Voshaar Outdoor Education)

Gecertificeerd Wilderness First Responder aan het Wilderness Medicine Institute van  de National Outdoor Leadership School  (WMI/NOLS)

"Hej! Ik ben Dennis, oprichter en aanspreekpunt van Dalarna Outdoor.

Ik ben een buitenmens met een grote passie voor de natuur en heb het streven om elke dag te leren van, en bezig te zijn in de natuur. Zo kan ik  mijzelf  het beste omschrijven. Van jongs af aan kon je mij al vinden in de bossen en daar ontdekte ik wat de natuur echt voor mij persoonlijk betekent. Dit is dan ook één van de redenen waarom  ik samen met mijn gezin vanuit Nederland naar het avontuurlijke Zweden ben geëmigreerd. In Zweden hoopten wij onze dromen te kunnen verwezenlijken.

Ik wil graag mijn passie en kennis die ik heb opgedaan tijdens opleidingen, militaire dienst en ook door mijn persoonlijke ontwikkeling, delen met de mensen die ik tijdens de uiteenlopende avonturen van Dalarna Outdoor mag gaan ontmoeten.

Dalarna Outdoor heb ik opgericht omdat ik mensen de kans wil geven om op een bijzondere wijze te genieten van de echte wildernis en de pure kalmte en schoonheid te ervaren. Door het bijwonen van onze trips en workshops zullen mensen nieuwe kennis opdoen en een vernieuwde passie krijgen om meer de natuur in te trekken en te genieten van de dingen waarin de natuur ons voorziet!"

Annika Daselaar

 

Functie binnen Dalarna Outdoor:

Oprichter en administratief Medewerkster

 

Relevante opleiding:

Algemeen Verpleegkundige

"Hej hej! Mijn naam is Annika! Ik ben mede opdrichter en administratief medewerkster binnen Dalarna Outdoor AB.

Daarnaast ben ik werkzaam als verpleegkundige in de gemeente Vansbro.

Een aantal jaren geleden zijn Dennis en ik naar Zweden verhuisd om een beter leven te creëren voor onszelf en met name voor onze kinderen waar we mee gezegend hoopten te zijn in de toekomst.

De natuur, de mentaliteit en de echtheid die ze hier in Zweden hebben, maakten dat we ons heel erg thuis voelden.

Het is een fantastisch gevoel om met zoveel ruimte en natuur omgeven te zijn. Je kan dagen lang door het bos heen lopen zonder maar een ziel tegen te komen!

Ik weet dat het bos ons op vele manieren voorziet en ik wil graag ontdekken hoe.

Gewoon om mezelf onafhankelijker te voelen van de wereld waarin we nu leven en om dichter bij de natuur te komen.

Ik ben erg geïnteresseerd in waar ik voedsel kan vinden, hoe we het kunnen bereiden, en waar het goed voor is.

En ook hoe we gezondheidsproblemen en wonden kunnen behandelen door alleen de natuur te gebruiken. Ik ben een grote voorstander van homeopatische geneeswijzen.

Ik geloof dat in de natuur alles geregeld is wat we nodig hebben, maar zoveel mensen zijn die kennis kwijtgeraakt. Dat is zo jammer!

Ik wil het graag allemaal weer leren en deze kennis doorgeven aan mijn kinderen."

Harald Duerink

 

Functie binnen Dalarna Outdoor:

Hike en Survival Instructeur

Outdoor life coach

 

Relevante opleidingen:

Outdoor instructeur met specialisatie in Hike en Survival vaardigheden

(H&S Voshaar Outdoor Education)

Outdoor life coach

Wilderness first Aid bij de Canadian Red Cross

"Bevlogenheid in het onderzoeken en creëren, dat zijn de eigenschappen die als een rode draad door mijn leven lopen. Mijn nieuwsgierigheid geeft mij de ruimte om zowel mijzelf als anderen te leren kennen.
Mijn wortels liggen in de designwereld. Ik voel mij thuis in het analyseren en onderzoeken om zo tot innovatieve ontwerpen te komen en dit ook te combineren met natuurlijke aspecten. Inmiddels heb ik ook de stap gezet naar het onderwijs. Als docent en ontwikkelaar begeleid ik studenten. Daarnaast houd ik mij bezig met veranderprocessen, situationeel leiderschap en coaching.

In de opleiding Hike & Survival vond ik een inspirerende manier om onontdekte wegen in te slaan. Door middel van ervarend leren met groepen in de natuur, coaching in de Ardennen, maar ook workshops outdoorcooking en teambuilding deel ik die kennis graag met anderen. Op dit moment bouw ik die ervaring verder uit via de studie Outdoor life coach. Hierdoor krijg ik nog meer inzicht in het eigen handelen en het observeren en luisteren met een open houding."

Richard Coulson-Day

 

Functie binnen Dalarna Outdoor:

Allround Outdoor Instructeur

Klim- en Reddingstechnieken Instructeur

 

Relevante opleidingen:

Allround Outdoor instructeur

(H&S Voshaar Outdoor Education)

Wilderness first Aid bij de Canadian Red Cross

Klim- en Reddingstechnieken Instructeur

Wildwaterkajak Instructeur

"Mijn naam is Richard Coulson-Day en ben werkzaam als buitensport instructeur waar activiteiten zoals wildwater kajakken, rotsklimmen en survival en orientatie aan bod komen. Sinds een kleine jongen liep ik al rond met mijn vader door de natuur, en sindsdien altijd al begeesterd geweest met buiten zijn.  Na mijn MBO  Sport en Bewegen Instructeur/begeleider heb ik ook de particuliere opleiding Outdoor Instructor bij de Voshaar Outdoor and Education gevolgd en de opleiding Coaching/Teambuilding.  Mijn passie ligt zowel bij Wildwaterkajakken als bij een mooie hike door de bossen en bergen. Met ervaring in o.a. Engeland, Frankrijk, Spanje, Belgie, Duitsland, Thailand en Wales ben ik van alle markten thuis."

Fredrik Lindström

My name is Fredrik Lindstrom, born and raised in Borlange. I'm born wit Spida BIfida L5/S1. Most of the time I use a wheelchair, but am able to walk shorter distances.

 

For a long part of my life, both private and work, I've been trying to get, mostly children and youths with disabilities, to challenge themselves thru sports and other activities. For myself I like the great outdoors, like hiking and also the water, with diving or kayaking. For about 20 years I've been an athlete in multiple sports and have been able to represent Sweden in three different sports: Track and Field, Alpine skiing, ParaHockey.

 

I like to travel and test my boundaries, "Nothing is impossible". One of my biggest achievements were participating in "Rainforest Challenge" in Malaysia, where we during 10 days travelled 1850 km thru the rainforest. One of my best experiences was when I got to Helski, take the helicopter up and Ski down, from Swedens highest mountain, Kebenikaise.

 

Nikola Radovanovic:

 

Relevante opleidingen:

MBO outdoor Sports & Guiding (1e lichting)

Dubbele specialisatie in Allround Outdoor instructor & Wilderness Guide Level 1

 

Even voorstellen; mijn naam is Nikola Radovanovic en een actieve outdoor fanaat die de opleiding MBO outdoor Sports & Guiding heeft afgerond aan de Voshaar

 

Mijn passie voor buitensport en gids werk begon als klein jongetje met actieve vakanties en is gegroeid door de jaren heen. Naast de MBO opleiding van de Voshaar heb ik ook sport en beweging gevolgd in de richting BOS en heb ik een breed beeld van mensen instrueren in buitensport en sport algemeen. De voldoening die ik haal uit o.a klimmen, raften, hiken en de natuur algemeen gepaard met een heerlijk drankje savonds bij een mooi kampvuur waarbij de verhalen en ervaringen rijkelijk vloeien is iets wat ik probeer over te brengen bij alle groepen. En is 1 van de mooiste dingen bij het gids werk in de buitensport.

 

Hopelijk tot snel!

 

 

Dalarna Outdoor AB

GPS coördinaten

N 60°32'9.5", E 14°20'50.3"

N 60°32.185", E 14°20.839"

Morn 9

SE-780 51 Dala Järna

Sweden

+46 (0) 76 779 01 07

info@dalarna-outdoor.com